Korttursstyrmands-teorikursus lørdag den 29. april 2017

Tilbud til alle medlemmer i Lindenborg Roklub og interesserede fra andre roklubber.

Tid og sted: Lørdag den 29. april Kl. 10.00 til Kl. 17.00 i klubhuset

Deltag i den teoretiske undervisning for uddannelsen som korttursstyrmand i klubbens lokalfarvand. Dette teorikursus er en obligatorisk del af klubbens samlede korttursstyrmandsuddannelse, og rummer emner som;

• Ansvar og klubbens reglement(er)
  • Materiellet
  • Lokalfarvandet
  • Styreteknik
  • Vind, vejr og bølger
  • Sikkerhed til søs/redningsmidler
  • Søvejsregler.

Undervisningsmateriale: Kursister bedes benytte web/online kursusmateriale. Undervisningsmaterialet er Dansk Forening for Rosports styrmandsmappe. Ved dette   teorikursus benyttes alene afsnittene 1.1 til 1.4, 2.1 til 2.7 og 2.13, 3.1 til 3.7, 4.8 til 4.9, 5.3 til 5.5 og 5.8 samt 7.1 til 7.10 relaterede til ovenstående emner.
Øvrige afsnit i mappen indgår i den praktiske uddannelse i klubben.
Se som e-bog (ipaper) eller PDF
Tilmelding senest lørdag den 22. april.

Afklarende spørgsmål bedes rettet til: Jørgen Grastrup. e.mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil 30644623.

For at få mest muligt ud af kurset forudsættes det, at deltagerne på forhånd har læst relevante afsnit i Kortturs-styrmandsmappen samt følgende Publikationer fra Søsportens sikkerhedsråd som alle findes på nettet under publikationer

• Værd at vide om lov og ret på vandet
  • Værd at vide om rednings og svømmeveste
  • Værd at vide om bølger og vejr
  • Værd at vide om kulde og påklædning til søs
  • Værd at vide om mobil telefoni til søs.

Deltagere fra andre klubber bedes ligeledes medbringe relevante reglementer, der regulerer adfærd og aktiviteter i deres dagligt ro-farvand.

Bestyrelsen.

Rev. 3. 2. marts 2017.