Наши партнеры:
Nyheder - Robåd

Nyheder - Robåd

Dansk forening for rosport - Nyhedsbrev Nr. 2 - September 2011

Logoparade/sponsor Nr. 2 - September 2011
Tpbanner
Nr. 2 - September 2011
Danske Mesterskab i Aarhus

Det danske mesterskab i roning bliver i år afviklet i Århus. Århus Rostadion lægger lokaler til og Brabrand Sø vil forhåbentlig vise sig fra den bedste side.
Dansk Forening for Rosport håber, at en masse tilskuere vil møde op og skabe en fantastisk kulisse for de mange roere der deltager.

Program for DM ser ud som følger:

Fredag d. 30. september 2011
20.00 Løbssekretariat åbner
21.00 Mandskabsledermøde for DM

Lørdag d. 1. oktober 2011
07.30 Løbssekretariat åbner
08.00 Indledende løb starter
11.00 Indledende løb slutter
11.30 DM frokost for præcidiet m.fl.
12.40 Officiel åbningsceremoni
13.00 DM-finaleløb starter
18.00 DM-finaleløb slutter
18.30 Løbsekretariat lukker (ved forsinkelser, en halv time efter sidste løb)

Information om DM, kan findes her


 

Inspirationsseminar 12.-13. november 2011

 

Så nærmer årets store begivenhed sig og vi kan løfte sløret for nogle af højdepunkterne ved arrangementet:

  • Hovedbestyrelsen fremlægger sin Vision 2021, og som årets hovednummer vil skuespilleren Peter Mygind komme og fortælle om arbejdsglæde ved det frivillige arbejde på sin særlige humoristiske facon.
  • En række frivillige fra landets roklubber vil komme og fortælle de gode historier fra deres klub.
  • "Mød DFfR": Få sat ansigt på DFfR´s Hovedbestyrelse, DFfR´s udvalg, Danmarks Rocenter og Sekretariatet og få en snak om hvad der rør sig på de forskellige områder.
  • Bådudstilling m. Coastalbåde og Edonbåde.
  • Og ikke mindst: god lejlighed til at netværke med de mange deltagere.

Seminaret starter lørdag kl.10 og slutter søndag kl. 12. Det hele foregår på Dalum Landbrugsskole (Odense).

Det endelige program vil ligge klart omkring 1. oktober hvor tilmelding kan begynde.

Coastal Boats - sidste chance

På trods af den spirende interesse for coastal roning og tilbud fra Dansk Roning om tilskud samt rentefrit lån har det endnu ikke været muligt at få afsat den sidste projektbåd (4X+). Båden koster ca. 90.000,- ekskl. årer. DFfR yder et tilskud til projektklubberne på 33.000,-. Eneste modydelse er at klubben indgår i nogle arrangementer og giver andre roklubber mulighed for at prøve båden. Der er mulighed for at låne 50.000,- rentefrit i Fonden til Rosportens Fremme, hvis det skulle være et ønske. Såfremt båden efter 1/10 ikke har fundet en klubejer i danske farvande vil båden blive udbudt til salg i Norge og Sverige, som har udvist stor interesse for coastal roning. DFfR ser dog helst, at båden får lov til at ro i danske farvande, hvor den kan være med til at styrke og udvikle dansk roning.

 

Kontakt DFfRs sekretariat for yderligere information.

Læs mere om coastal roning på roning.dk , hvor du bl.a. også kan se billeder og videoer af bådtypen.

 

Rosportens vigtigste kongres kommer til Danmark

Dansk Forening for Rosport har sammen med Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen vundet rosportens største og vigtige kongres, der skal finde sted i februar 2013 i København.

Hvert 4. år afholder det internationale roforbund, FISA (Fédération Internationale des Sociétés d’Aviron) en ekstraordinær kongres - FISA's Extraordinary Congress - som er rosportens eneste mulighed for at lave ændringer og udvikle strukturen og reglerne. Den ekstraordinære kongres afholdes altid året efter et OL. I 2013 er det Danmark der er vært.
Læs hele pressemeddelelsen her

Kender du en roer, der fortjener at løbe med OL faklen?

På Danmarks Idræts-Forbunds OL 2012 hjemmeside, www.ol.dk, kan du læse mere om, hvordan vi får en ildsjæl til at løbe med faklen. Læs mere her.

Vinderne får lov at løbe med den olympiske fakkel over en strækning på 2-300 meter på et endnu ikke fastlagt sted i Storbritannien på et endnu ikke fastlagt tidspunkt i perioden maj-juli 2012.

Redningsveste – nu kan oppustelige redningsveste købes til en god pris hos Eurow ApS

Efterhånden har rigtig mange danske klubber fundet ud af, at brugen af oppustelige redningsveste såvel til dagligt som på langture i stort omfang højner sikkerheden i forbindelse med roning.

Nogle klubber har købt, mens andre klubber er kommet i besiddelse af sådanne veste ved at ansøge TrygFonden om dem – er dét noget, I kunne tænke jer, så læs nærmere på www.trygfonden.dk om, hvordan man søger – og til hvilke tidsfrister. Eurow ApS – rosportens selskab – har indgået aftale om at forhandle oppustelige redningsveste fra Baltic Lifejackets. Roklubber under DFfR har derfor nu mulighed for at købe redningsveste til en god pris i forhold til listeprisen.

Redningsvesten er af modellen Winner 150 ZIP – den samme model, som mange roklubber og DFfR benytter – og også den type, som TrygFonden uddeler. Modellen fås i rød eller sort og har manuel udløsning, dvs. man skal trække i en udløsersnor, før vesten udløses og pustes op.

Vestene sælges i pakker af 5 stk. og prisen for roklubber under DFfR er:

- ved køb af 5 stk.: 720 kr. pr. stk.

- ved køb at 10 stk.: 710 kr. pr. stk.

Priserne er inkl. moms men ekskl. forsendelsesomkostninger. Listeprisen er 899 kr. pr. stk.

Læs mere på Eurow ApS’s hjemmeside www.eurow.dk . Du kan bestille redningsvestene på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Læs mere om oppustelige redningsveste på roning.dk

 

Ronetværk

Ved Generalforsamling i marts 2011 blev der vedtaget en ny regional struktur for DFfR, som betyder, at der indføres ronetværk, som afløsning for den hidtidige kredsstruktur i DFfR.

Den nye struktur træder formelt i kraft pr. 1. januar 2012. Alle roklubber skal være tilknyttet et ronetværk senest 1/10 2011. Der må dog godt dannes ronetværk tidligere.

DFfRs bestyrelse i løbet af året tage initiativ til dannelsen af interessenetværk, som understøttes af DFfR og kan gå på tværs af ronetværk. Eksempler på disse er regattanetværk og netværk for coastal både.

Læs mere om ronetværk på roning.dk

Uddannelses udvalget søger ny person

DFfR søger en udvalgsformand til et af de vigtige områder inden for Uddannelse, nemlig Træningslinjen.

Er du interesseret i at høre nærmere, så kontakt til Lene Pedersen (Uddannelsesansvarlig i Hovedbestyrelsen),på mail, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller tlf 2335 4615 for at høre nærmere.

 

Referat fra Hovedbestyrelsesmøde
Her er referatet fra seneste hovedbestyrelsesmøde , afholdt i Vejle Roklub, den 19. august.

DFrR kalender

Byline Dansk Forening for Rosport