Velkommen til nye kajakaspiranter i Lindenborg Roklub sensommer 2020.

Igen i år er vi en flok frivillige instruktører, der gerne vil undervise dig i kajakroning. For at det skal blive en succes for især dig, men også for os, er der lige et par ting, du skal overveje før start.

• Kan du afsætte en aften om ugen i 8 uger, eller vil der være flere gange, hvor du er forhindret.
  • Kajakroning og især redningsøvelserne kræver, at du ikke har vandskræk, og at du kan få hovedet under vand. Du skal lave redningsøvelser og derfor være fortrolig med vandet.
  • Redningsøvelserne kræver, at du er adræt og har styrke i din krop, uanset din personvægt. Du skal selv kunne komme op i kajakken igen fra dybt vand. Af hensyn til belastningen af klubbens skolingskajakker har vi sat ca.100 kg personvægt som maksimum, men lad os se dig an, hvis du er tæt på grænsen.

Er du stadig med 😊
(Hvis du er i tvivl om dine fysiske evner, men rigtig gerne vil på vandet, ja så kunne inriggerroning eller ergometerroning (tørroning) måske være noget.)
Vi skal så have en indmeldelse fra dig og et bevis på din svømmefærdigheder: 600m. Kan aflægges i fjorden ved klubben eller i offentlig svømmehal. Her kvitterer livredderen for prøven, når han m/k er blevet spurgt, før svømningen påbegyndes. Husk at spørge, om det koster noget. Blanketter til Indmelding og svømmebevis findes på vores hjemmeside www.lindenborgroklub.dk under medlemmer. De udfyldes og tages bare med til første undervisningsgang.

Der vil være to undervisningsdage at vælge imellem, onsdag eller torsdag kl. 18:30 – ca. 21:30, dog tilmelder du dig en fast dag med start:
Onsdag d. 5. aug. eller torsdag d. 6. aug.

Eksamen til IPP2 vil være i uge 39 på den normale undervisningsdag, hvorefter skoling ophører. Hvis du mod forventning ikke består eller ikke går op, ja, så starter vi op igen i foråret 21.

Da et undervisningshold er på op til 8 kursister, er vi alle nødt til en vis pli: at møde op til tiden og være klar. Der vil altid være 2 undervisere tilstede, så vi kan tilgodese både de hurtige og de rigtig hurtige, når der ros derudad. Første undervisningsdag, når kajakkerne er fordelt, og du har fået vest på, går vi på vandet og øver lidt roning. Vi planlægger ikke, at du skal i vandet denne dag (vælte). Hvis det dog skulle hænde, ja så tag lige et fuldt sæt skiftetøj med (skal medbringes til hver undervisningsaften). Der er mulighed for at få varmen igen under bruseren.
Vi slutter af med at hjælpe hinanden med at afvaske kajakkerne og få alt på plads igen. Derefter holder vi en kort evaluering hver gang, hvortil der laves kaffe og te. Her er kage altid velkommen – bare byd ind.

Klubbens årskontingent er på 1050 kr., men for alle nye kajakroere opkræves yderligere et gebyr på 500 kr., dækkende eksamensbevis, nøgle og skolingsudstyr, så første år er på 1550 kr.
Efter to gange undervisning skal du have betalt for at kunne fortsætte.
Årskontingentet betales hvert år senest 30. april eller ved indmelding.

• Seniorkontingent 1050 kr.
  • Juniorkontingent 525 kr. (indtil 18 år)
  • Familiekontingent 2600 kr. (alle bor på samme adresse)
  • Enlig forsørger 1300 kr. (alle bor på samme adresse)

Grunden til denne billige pris er, at vi selv vedligeholder vores grej, og at alt arbejde er på frivillig basis. Vi forventer, at du også vil være med til at løfte i flok.

I klubben har du mulighed for at ro både inrigger og kajak samt ergometerroning / spinning i vintersæsonen. Vi har nogle faste ro-medaftener og flere fælles ture hen over året, hvor du med et IPP2 er velkommen.

Vi ses.
Instruktørteamet for kajak.