Information til kajakelev årgang 2016 (2015+2014)

Kære kajakelev årgang 16 (men også 15 + 14).

Så starter kajaksæsonen 2017 lige om lidt.

Du nåede ikke at blive frigivet i sidste sæson, men er godt på vej.

Du har bestået EPP2 eksamen, men mangler roet km før frigivelse med nøgle.

Til dig og de andre vil der være genopfriskningsundervisning rettet mod EPP2 prøven. I skal ikke op igen. Vi roer en tur hver gang, så der både kommer km i loggen og undervisning undervejs. Jeres roet km opdateres I jeres personlige log og når I er klar, bliver I frigivet og nøgle kan erhverves for 50kr. I er dog stadigvæk velkommen til fælles turene om tirsdagen hele sæsonen igennem.

Søndag d. 30 april kl. 13:00 -15:00 har klubben lejet Maglegårdsbadet. Her kan du opfriske dine redningsøvelser i dejligt 26º varmt vand mod fjordens kolde ca. 12º

Hver tirsdag i maj mdr. klar til roning kl 18:30 hjemme ca. kl 21:30 Der vil der være fokus på teknik

• Løfte, håndtering, isætning, indstigning og udstigning af kajakken, fra både bro og kyst
  • Ro fremad i en lige linje (roningen skal foregå jævnt og symmetrisk).
  • Ro baglæns i en lige linje med god orientering i roretningen.
  • Dreje kajakken 360 grader på stedet vha. kombination af rotag og skoddetag.
  • Sideforflytning vha. træktag – sidelæns roning. Godt når der lægges til bro, eller skal hen til en anden kajak på vandet.
  • Roning i 8taller (at manøvrere kajakken vha. roret).
  • Støttetag til begge sider (”klappe” på vandet).
  • Makkerredning: entring med assistance fra hjælper i kajak

Dette er ikke et begynderhold, men et fortsætterhold, så der kommer formodentlig også andre ”garvede” roer med og der forventes hurtigt genopfriskning af roteknik. Vi har efterfølgende hygge med inriggerne i klubhuset, hvis du har tid.

Kan du ikke om tirsdagen – tja.

Har du EPP2 licens, så kan du ro med andre der er frigivet på deres tilladelse og under deres varetægt indenfor område B Lejre vig.

Mvh.

Lone og Jan.